Stotteren

Behandeling van stotteren behoort binnen de logopedie tot een specialisatie. De logopedist – stottertherapeut heeft zich extra geschoold in onderzoek en behandeling van stotteren en is hierdoor beter in staat stotteren te behandelen.

Binnen dit logopedie & stottertherapie is Hanneke Sistermans geregistreerd als stottertherapeut bij de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie. Zij verzorgt onderzoek, advies en behandeling van stotterende kinderen en volwassenen.

Spreken is een ingewikkeld proces

Gedachten, ideeën en gevoelens moeten worden omgezet in woorden en zinnen, die vervolgens ook nog moeten worden uitgesproken. Dit uitspreken vraagt een goede samenwerking van alle spieren nodig bij deze spraakbewegingen. Vaak hoor je een kind een woord of een zinsdeel een aantal keer herhalen. Deze onvloeiendheiden zijn onderdeel van de spraak- en taalontwikkeling en verdwijnen doorgaans vanzelf, naarmate de spraak-taalontwikkeling vordert.

Bij sommige kinderen hoor je tijdens het spreken ook andere onvloeiendheden. Zij herhalen een woord aan het begin van een zin meer dan 3 keer, herhalen de eerste klank van een woord of duwen de klank eruit. Ouders voelen vaak direct aan dat deze onvloeiendheden niet onschuldig zijn en maken zich hierover terecht zorgen.

Lees meer …

dit staat voor:

diagnostiek
informatie
therapie

In onze locaties kunt u terecht voor alle logopedische stoornissen. Ook behandeling van dyslexie is mogelijk. Wij zijn elke werkdag geopend.

Kwaliteitsregister Paramedici Logo
Logo Nederlandse Vereniging voor Logopedie en en Foniatrie
Logo Nederlandse Federatie Stotteren

Corona nieuws!

Wij bieden onze zorg aan, maar vragen u rekening te houden met een aantal dingen.

De logopedisten/ergotherapeuten behandelen cliënten in de praktijk. Omdat we de anderhalve meter willen waarborgen, mag de praktijk / wachtruimte niet te druk worden. We vragen u daarom om alleen met het kind te komen dat logopedie nodig heeft. Bent u niet bij de behandeling aanwezig, wilt u dan buiten wachten. Wilt u bij binnenkomst de handen van uw kind en uzelf desinfecteren. In de wachtruimte is een voorziening hiervoor aanwezig. Ook vragen wij de ouders en kinderen ouder dan 12 jaar in de wachtruimte een mondmasker te dragen, voor zover dit behoort tot het advies van het RIVM.

De logopedisten zullen waar nodig mondkapje / face-shield en handschoenen gebruiken. De tafel is voorzien van een plexiglas scherm.

Een beeldbelafspraak vormt bij veel cliënten een goede vervanging van een face-to-face behandeling.

Wanneer u of uw kind nog niet in behandeling is, kunt u contact met ons opnemen.

Logopedie:
Telefoonnummer: 043-4094594 – E-mail: info at ditlogo dot nl

Sluiten