Afwijkend slikken met als gevolg scheefstand van tanden

Afwijkend slikken, een verkeerde positie van de tong in de mond, heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van de tandstand. Orthodontische behandeling is vaak op den duur noodzakelijk. Zolang de afwijkende slik echter blijft bestaan, is de kans groot dat de tandstand na correctie weer gaat afwijken. Oro-myofunctionele therapie is een behandelmethode, die de patiënt leert op een juiste wijze de tong te plaatsen. Deze behandelmethode wordt vaak aangeboden in combinatie met een ‘trainer’ (een bitje, waarmee de goede tonghouding in de mond versneld wordt aangeleerd).

Flyer OMFT

Lees meer …

dit staat voor:

diagnostiek
informatie
therapie

In onze locaties kunt u terecht voor alle logopedische stoornissen. Ook behandeling van dyslexie is mogelijk. Wij zijn elke werkdag geopend.

Kwaliteitsregister Paramedici Logo
Logo Nederlandse Vereniging voor Logopedie en en Foniatrie
Logo Nederlandse Federatie Stotteren

Corona nieuws!

Wij bieden onze zorg aan, maar vragen u rekening te houden met een aantal dingen.

De logopedisten/ergotherapeuten behandelen cliënten in de praktijk. Omdat we de anderhalve meter willen waarborgen, mag de praktijk / wachtruimte niet te druk worden. We vragen u daarom om alleen met het kind te komen dat logopedie nodig heeft. Bent u niet bij de behandeling aanwezig, wilt u dan buiten wachten. Wilt u bij binnenkomst de handen van uw kind en uzelf desinfecteren. In de wachtruimte is een voorziening hiervoor aanwezig. Ook vragen wij de ouders en kinderen ouder dan 12 jaar in de wachtruimte een mondmasker te dragen, voor zover dit behoort tot het advies van het RIVM.

De logopedisten zullen waar nodig mondkapje / face-shield en handschoenen gebruiken. De tafel is voorzien van een plexiglas scherm.

Een beeldbelafspraak vormt bij veel cliënten een goede vervanging van een face-to-face behandeling.

Wanneer u of uw kind nog niet in behandeling is, kunt u contact met ons opnemen.

Logopedie:
Telefoonnummer: 043-4094594 – E-mail: info at ditlogo dot nl

Sluiten