Spraakafzien bij slechthorendheid

Communiceren en spreken zijn moeilijk als je niet goed hoort. De logopedist kan o.a. ingeschakeld worden om de patiënt spraakafzien (liplezen) aan te leren. Door spraakafzien kunt u beter communiceren met horende mensen. Als u woorden niet (goed) verstaat, is het prettig om de informatie die u mist, te kunnen aanvullen door naar de spreker te kijken.

Zien wat iemand zegt, is niet gemakkelijk, maar het is wel te leren.

Bij spraakafzien leert  u de mondbeelden van spraakklanken te herkennen en af te lezen. Daarnaast leert u strategieën om in verschillende situaties oplossingen te bedenken, zodat het spraakafzien makkelijker verloopt. U bent namelijk afhankelijk van de lichtinval, het spreektempo en articulatie van uw gesprekspartner, omgevingslawaai enzovoort.

Flyer Spraakafzien

Lees meer …

dit staat voor:

diagnostiek
informatie
therapie

In onze locaties kunt u terecht voor alle logopedische stoornissen. Ook behandeling van dyslexie is mogelijk. Wij zijn elke werkdag geopend.

Kwaliteitsregister Paramedici Logo
Logo Nederlandse Vereniging voor Logopedie en en Foniatrie
Logo Nederlandse Federatie Stotteren

Corona nieuws!

Wij bieden onze zorg aan, maar vragen u rekening te houden met een aantal dingen.

De logopedisten/ergotherapeuten behandelen cliënten in de praktijk. Omdat we de anderhalve meter willen waarborgen, mag de praktijk / wachtruimte niet te druk worden. We vragen u daarom om alleen met het kind te komen dat logopedie nodig heeft. Bent u niet bij de behandeling aanwezig, wilt u dan buiten wachten. Wilt u bij binnenkomst de handen van uw kind en uzelf desinfecteren. In de wachtruimte is een voorziening hiervoor aanwezig. Ook vragen wij de ouders en kinderen ouder dan 12 jaar in de wachtruimte een mondmasker te dragen, voor zover dit behoort tot het advies van het RIVM.

De logopedisten zullen waar nodig mondkapje / face-shield en handschoenen gebruiken. De tafel is voorzien van een plexiglas scherm.

Een beeldbelafspraak vormt bij veel cliënten een goede vervanging van een face-to-face behandeling.

Wanneer u of uw kind nog niet in behandeling is, kunt u contact met ons opnemen.

Logopedie:
Telefoonnummer: 043-4094594 – E-mail: info at ditlogo dot nl

Sluiten